Dizains

Miragas arhitektūra Tasmānijā

Pin
Send
Share
Send
Send


Miragas arhitektūra Tasmānijā

Ben Hosking

Dizaina estuārs, kas nesabojā apkārtējo ainavu? Tas ir izaicinājums, ar ko saskaras 11 telpu arhitekti, kas Tasmānijas upi pārveidoja par krāsainu tilta tiltu un modernu ēku.

Pēdējais posms realizācijai grūts uzstādīšanai, ko iedomājies 11. telpu arhitekti Glenorčijas mākslas un skulptūru parkam (GASP), kam ir aicinājums uzsvērt Derventes upes grīvu Tasmānijā. Bieži tiek pētītas publiskas pastaigas, lai “izbalētu” ainavu, it kā viņu monohroms (pat viņu monotonija) garantētu dabisko vidi. Nekas tam nepatīk: krāsa un materiāls ir šī iespaidīgā arhitektūra, kas veidota kā loka loks, kas elektrificē mierīgos Derwent ūdeņus.

Gājēju gājiens 3 kilometru garumā, ko papildina divi novērošanas paviljoni, kas šķiet aizturēti virs ūdens. Betona grīdas cietību mīkstina paviljonu sarkano Plexiglas sienu jaukums un krāsas, kas izceļ tiltu. Šim projektam nav milzīgs budžets, bet spēcīga estētiskā līnija, kas labi definēta, kas spēlē kontrastus: minimālās taisnās novērošanas ēku līnijas atbilst promenādes šķidruma līknēm. Vai arī vientulības un kontemplācijas arhitektūra.

identitāte

Pasūtītājs: Glenorchy pilsētas dome. Atvēršanas datums: 2014. Garums: 3 kilometri. Arhitekts: Thomas Bailey. Arhitektu komanda: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Nathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Materiāli: Koksne, nerūsējošais tērauds, betons, stikls un krāsas. Apbalvojumi: Tasmanijas balvas - pilsētvides dizains, nosauktā balva - Dirk Bolt balva par pilsētas dizainu 2014. Mājas lapa: room11.com.au un gasp.org.au

Tas ir pēdējais papildinājums Glenorchy mākslas un skulptūru parka (GASP), kas izveidots 11 telpā, arhitektiem, lai demonstrētu Tasmānijas Derwent upes grīvu, likvidācijas instalāciju. Publisko celiņu mērķis ir sajaukt vai "pazust" ainavā, it kā to monohromatiskais (nemaz nerunājot par monotonu!) Dizains ir galīgā zīme par cieņu pret dabisko vidi. Tomēr šis projekts nav nekas cits, un tas ir šīs iespaidīgās arhitektūras priekšplānā, kas paplašina Derwent ūdeņus.

Trīs kilometru gājēju celiņš ir savienots ar diviem observatorijas paviljoniem un, šķiet, tiek apturēts virs ūdens. Betona grīdu cietību mīkstina sarkanā plexiglas skaistā paviljona siena, krāsaina krāsa, kas rotā promenādes klāju. Nav nepieciešams milzīgs budžets: spēcīga estētiskā koncepcija, kas spēlē pret kontrastiem starp minimālisma, taisnajām novērošanas telpu līnijām un celiņa šķidruma līknēm. Tā ir gan vientulības, gan pārdomu arhitektūra.

identitāte

Pasūtītājs: Glenorchy pilsētas dome. Atvēršanas datums: 2014. Garums: 3 kilometri. Arhitekts: Thomas Bailey. Dizaina komanda: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Mathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Materiāli: kokmateriāli, nerūsējošais tērauds, betons, stikls un krāsas. Balvas: Tasmanijas arhitektūras balvas - Urban Design, Named Awards - Dirk Bolt balva par pilsētas dizainu 2014. Mājas lapa: room11.com.au un gasp.org.au

Pin
Send
Share
Send
Send