Sapņu mājas

Berberu villa ar mūsdienīgu klostera stilu

Pin
Send
Share
Send
Send


DR

Šī Marokas māja iemācās izbaudīt bezgalīgo minimālisma un industriālo tendenci. Maisījums, lai atklātu steidzami ...

Iedvesmojoties no Berberas arhitektūras un Kasbahs, šī ultrakontinentālā villa, kas vērsta pret Atlasa kalniem, pilnībā atbilst reģiona tuksnesim. Minimālisma izrāde, kuru parakstīja Karl Fournier un Olivier Marty Studio KO ģimenei, kura brīvdienās atrod patvērumu un mieru tuvāk debesīm un zemes klusumam. Un iemācīties draudzēties bezgalībai ar pašreizējo dzīves veidu.

Izveidot plašu mājokli

Pēc aiziešanas no makadama lentes, ceļš, lai nokļūtu Villa D., ir pilns ar grābekļiem, pirms tam, kad atradīsiet haotisku izkārtojumu, tas pazūd starp šķēršļiem. Apkārtnē ir dažas kuba formas mājas, kas izkaisītas uz asinīm, sievietes neredzamas, vīrieši, kas nav ārā, un palmas, kas mirst no slāpes. Attālumā, ļoti izolēta, villa nav redzama, jo tā ir pielīdzināta horizontālajai ainavai. Tuksnesis, apkārt, šķiet tik plašs. Tieši šajā nabadzīgajā un cildīgajā vidē, atverot acis līdz Atlasu kalniem, franču ģimene ar četriem bērniem bezgalības meklējumos izvēlējās izvēlēties savu dzīvesvietu. brīvdienas. Viņa precīzi zināja, ko gribēja. To sauc par Studio KO ar tīru intuīciju. Bet jaunā aģentūra, kurai ir biroji starp Parīzi un Marrākehu, jau Marokā bija pazīstama, veidojot māju valsts ziemeļaustrumos Hermes ģimenei. Uzreiz projekts ir attīstījies pilnīgā līdzdalībā. Kas liek šiem diviem arhitektiem teikt: "mēs izveidojām kopā". Viņu misija bija būvēt plašu un mūsdienīgu māju, bet koncentrējoties uz Marokas garu saglabāšanu ar tradicionālajām būvniecības metodēm.

Katram numuram ir terase

Svarīgi bija pārvērst valsts kultūru bez eksotisma par labu rafinētai arhitektūrai, apdzīvotai, pārdomātai. Teikt, ka nevienam nepatīk mauru māksla, mozaīka, cirsts apmetums, ciedra kokgriezumi un grezns aukslējas. Bet to pievilcība Marokai šodien ir izteikta, citiem vārdiem sakot, berberu biotopu neapstrādātā vienkāršībā. Villa D. ir stingra taisnās līnijas un senču zinātības asociācija, ko Maghreb amatnieki nodod no paaudzes paaudzē. Ar tās terakotas mūra sienām, kas tai rada iespaidu par ainavas radīšanu, tā tuvojas tiem pašiem arhitekta Hassana Fathija ekoloģiskajiem principiem, kas 1945. gadā izmantoja šo gadsimta materiālu, lai izveidotu savu Ēģiptes būvlaukumi: māla ieguve, kas iegūta no zemes pamatu laikā, tiek nekavējoties izmantota uz vietas. Ekonomiska un dabiska, tā ļauj sienām elpot, darbojoties kā termoregulators. Faktiski māja balstās uz ģeometriskās vienkāršības ideālu. Struktūra kvadrātu un ligzdoto taisnstūri atspoguļo ģimenes sastāvu, tā dzīves veidu un tā puristu redzējumu par apjomiem. Bez grims, bez slēpšanās. Iekšpusē ritms ir artikulēts pa diviem perpendikulāriem spārniem. Vienā atrodas bērnu telpa: četras vienādas telpas ar terasi, kurai ir maza klostera kvalitāte, intīmā Visuma vieta, kur viss, kas nav nepieciešams, ir atstumts. Un liela vannas istaba, ko iedvesmojuši hammams un internātskolas organizācija. Vecāku teritorija ir sadalīta divos stāvos. Pirmajā stāvā istabas seko viena otrai, atslābinot bibliotēku ar centrālo joslu, kas izceļ ideālu cisterciešu baznīcas simetriju.

Metāla apģērbu durvis

Greznība ir arī šķērsot bez bothered pārpilnība mēbeles vai gleznas. Villa D. barojas ar sevi un ainavu. Perspektīvas pastiprina šo acu sajūtu. Tie ļauj saprast, kā viena telpa ved uz otru un kā konstrukcija savienojas ar ārpusi caur atverēm uz neredzamajiem rāmjiem. Šajā precizētajā redzamības laukā acs kļūst jutīga pret detaļām, kuras parasti netiek pamanītas, piemēram, dobās šuves, piemēram, zemes līmenī, atvieglo sienu masu. Vai durvīm, kas plaķētas ar radzēm uz metāla, kas attiecas uz lietošanu medinā. Pirmajā stāvā nonākam ar soļiem, kas atrodas starp divām šaurām sienām, kuru pacelšanas jēdzienu akcentē dabiskā gaisma, kas izgaismo izkraušanu. Autonomā kāpņu telpā šis rīvdēlis ved uz bēniņu guļamistabu, kas aizņem visu stāvu. Tas ir sakārtots secībā, ko simboliski apzīmē centrālais skurstenis, ģērbtuve, vannas istaba. Gaismas pastāvīgā mobilitāte un tās ēnas iekļūst mājā ar primitīvu garīgumu. Kaut arī ārpus melnā betona baseina, kas iedvesmojies no apūdeņošanas baseina, dabiski integrē ūdeni kā saziņas elementu ar zemi un debesīm.

Marokas arhitektūras atjaunošana

Villa D. piedalās Marokas arhitektūras atjaunošanā, bieži vien nepareizi interpretējot. Šodien Karl Fournier un Olivier Marty vairs neuzturas pie Parīzes, kur viņi pārvalda savus projektus Francijā un ārvalstīs, un Marakešas, kur viņi strādā pie sava jaunākā projekta: 250 luksusa villas Parīzē. Domaine Royal Palm, kas atšķiras, bet ko apvieno tāda pati minimālisma koncepcija ar ekoloģiskām atsaucēm: zemi. Dzīvs materiāls, kas valkā laiku.

Pin
Send
Share
Send
Send