Dizains

Slikti sakārtoti gabali: 4 ātrie labojumi

Pin
Send
Share
Send
Send


Olivier Hallot - Frenchie Cristogatin

Neredzamā telpa, uzliekot atbalsta struktūras, nav nodalījuma ... Kā pārvērst ierobežojošās telpas par patīkamu, intīmu un gaišu dzīves vietu? Arhitekti sniedz mums padomu ...

Arhitekti ir pievērsušies slikti sakārtoto telpu izaicinājumam un dod mums padomus, lai tos optimizētu maksimāli ...

1. Izveidojiet terasi

Gaismas akas

Atlantijas okeāna piekrastē Lionel Coutier šo bijušo 1930. gadu garāžu pārveidoja par mūsdienu māju. Numurā ir trīs pilna augstuma logi ar bīdāmiem rāmjiem, terase (6 x 4,50 m) ir kļuvusi par šīs ģimenes bēniņu sirdi, apgaismojot dzīvojamās istabas un vienu no guļamistabām. Pārklāts ar Cumaru asmeņiem, tas ir izkārtots kā terase ar iebūvētu solu, spilveniem un kafijas galdiņu.

"Piedāvājot āra telpu un dabisko apgaismojumu, vecās garāžas un darbnīcas lielākoties ir blakus visām pusēm, tās aizņem visu zemes gabalu ar nelielām atverēm vai bez tām, un noteikumi bieži aizliedz radīt vai Lai palielinātu logus, lai izvairītos no vis-à-vis.Pamatojums ir nepieciešams, ar divkāršu interesi: piedāvāt ārējo telpu un radīt gaismu iekšā .. Lai to novietotu, tiek novērtēti ārējie ierobežojumi ( toni, vēja, saules utt. iedarbība) un interjers (kas atveras uz terases, cik daudz to piešķir, salīdzinot ar iekšējiem tilpumiem utt.) Galvenās grūtības ir lietus ūdens evakuācija. Iespējams, ir nepieciešams, lai izjauktu augsni, lai ļautu drenāžai. Patio izveide rada būtiskas izmaiņas esošajā ēkā: ēka, kas tika uzskatīta par aptvertu, atvērsies, jo īpaši izstāde dažu sienu jonu lietus ”. Lionel Coutier, arhitekts La Rochelle.

2. Uzlabojiet struktūru

Pīlāri

Parīzē Odile Veillon ir izveidojusi šo bijušo mēbeļu glabātuvi 100 m² platībā. Gandrīz nav slēgta telpa, lai izmantotu garo nojume, kas robežojas ar telpu. Skaists efekts, ko akcentē balts, kas kleitas sienas un betona pīlārus. "Tas ļāva mums izveidot vienību un padarīt struktūru diskrētāku, kuru līnijas jau bija ļoti spēcīgas."

"Izmantojot rāmi, lai izplatītu dažādas funkcijas Kopumā atbalsta konstrukcijām ir sava harmonija. Saglabājiet tās, lai izbaudītu to dizaina skaistumu. Tās arī neļauj sadalīt sējumus. Izmantot to atrašanās vietu sadalīt mājas dažādās funkcijas (ēdamistabas zona, lasīšana, ēdiena gatavošana, darbs utt.) un atrodiet telpas, kuras vēlaties sadalīt (guļamistabas un vannas istabas). atstās šo iespaidu par kosmosa vismazāk, atstājot garus vai diagonāles brīvi meklēt.Pillars, stabi, mēs varam izmantot to vertikālās līnijas kā likmes.Viņi kļūst par vietu uzglabāšanas vai d Individuāli izstrādāta tabula Šim projektam es izstrādāju darba plānu, kas ir strukturēts ap konkrētu pīlāru un kalpo kā ēdamistabas un biroja galds, netraucējot telpu. Odile Veillon, arhitekts Parīzē.

3. Izveidojiet mezonīnu

Kubs uz skatuves

Šajā vecajā 66 m² lielajā dzīvoklī ar pakļautiem sijām un akmeņiem zem augstiem griestiem (3,80 m) arhitekts Jacques Rival projektēja mezanīnu kā stāvu namiņu, kas sveica istabu. Lai maksimāli izmantotu dabisko gaismu un izvairītos no ieslodzījuma sajūtas, kubs ir pilnībā glazēts vienā pusē (Securit stikls) un daļēji atvērts otrā pusē (kāpņu pusē). Īpašnieks dzīvo viens pats, kas izskaidro to, ka nav okultāciju.

"Par mezzanine, ventilācija ir būtiska. Augstumi zem griestiem ne vienmēr ir pietiekami svarīgi, lai izveidotu grīdas no visām daļām. Pēc tam ir nepieciešams domāt par mezzanine, spēlējot uz apjomiem, atbrīvojot cirkulācijas un samazinot augstumu zem griestiem, kur jums nav obligāti jānovieto, piemēram, ap gultu vai vannu. Vispirms tas attiecas uz virsmas optimizāciju, kas jums ir jādomā. rada zaudētās telpas vai, ja tas sasalst satiksmi, mēs dodam priekšroku platformai (kas var mērīt līdz 1,50 m augstumam), uz kuras, piemēram, mēs uzstādīsim guļvietu. Ja mēs izvēlamies mezanīnu Ir jādomā par ventilāciju iepriekš, jo siltumam ir tendence pieaugt, gaisa izplūde ir obligāta. Tad bieži vien ir nepieciešams, lai to varētu aizvērt vai noslēpt ar rāmja vai žalūziju sistēmu, lai saglabāt arī privātumu tikai skaņa ”. Jacques Rival, arhitekts Lionā.

4. Spēlējiet pārredzamību

Filtra gaisma

Jean-François Delsalle šo Parīzes konditorejas darbnīcu pārveidoja par ģimenes dzīvokli. Tā atrodas pirmajā stāvā, no kuras paveras skats uz šauru ielu. Arhitekts iedomājās atvērtu telpu bez koridora šķidruma cirkulācijai. Pateicoties rotējošā rāmja sistēmai, kas aprīkota ar caurspīdīga šūnu polikarbonāta plāksni, virtuve tiek attēlota vai slēpjas atbilstoši tās iedzīvotāju vēlmēm, nekad nepietiekot spilgtumam.

"Gaismas nonākšana tumšās vai neredzīgajās telpās." Ir daudz subterfuges, lai apgaismotu vietas, kas var izrādīties nepietiekamas, piemēram, veca darbnīca, kas pārvērsta mājās. Caurspīdīgs, tas izkliedē maigu gaismu virtuvē, kad tas ir slēgts. Atvērts, tas ļauj dialogam bez šķēršļiem starp dzīvojamo istabu un virtuvi. nav niecīga šajās telpās bieži ar augstiem griestiem. Visbeidzot, tas ir ekonomiskāks risinājums nekā stikls.Šī iespēja, kas ir ideāla starp dzīvojamām telpām, būtu mazāka starp guļamistabām un dzīvojamo istabu. vai birojs: patiešām 180 ° pagriežamās durvis nodrošina tikai nepilnīgu troksni pret troksni.Lai apgaismotu neredzīgo telpu kā istabu, mēs drīzāk paļaujamies uz spoguļu spēlēm, kas uztver gaisma no citām telpām vai dienasgaismas lampām, kas patiesi atveido dienas gaismu ”. Jean-François Delsalle, arhitekts Parīzē.

Video: Atgriežas Latvijā (Jūlijs 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send